Cum ne alegem cel mai bun loc in avion?

Cele mai multe companii aeriene au decis sa le permita pasagerilor sa isi aleaga locul in avion. Cei de la Wizz Air percep o taxa in functie de scaunul ales, fie ca se afla in fata ori in spatele cabinei. De exemplu, pentru 56 de lei poti alege scaunele din primul rand ori pentru 47 de lei un loc la fereastra, dar sunt acestea cele mai bune din avion?

Poti afla care sunt cele mai bune locuri din aeronava in doar cativa pasi. In primul rand trebuie sa afli cu ce fel de avion este efectuata cursa cu care vei zbura. Cei de la Wizz Air opereaza cu avioane Airbus A320 si Airbus A321. Astfel daca avionul e un Airbus A320 trebuie sa stii ca are 180 de locuri. Cele mai bune sunt situate pe randul 13 (A/B/C/D/E/F) si asta deoarece ofera mai mult loc pentru picioare. Cele mai proaste locuri sunt considerate cele de pe randul 30 (ultimul din avion). Acestea nu se pot lasa pe spate, se afla aproape de baie si au putin loc de depozitare in compartimentul de deasupra scaunului deoarece acesta este folosit pentru echipament de urgenta. Cu astfel de avioane vei zbura din Bucuresti spre 46 de destinatii.

Din Bucuresti spre Amsterdam – Schiphol vei zbura cu compania KLM ce opereaza aceasta cursa cu un avion B 737 800. Sunt disponibile 170 de locuri, iar cele mai bune sunt cele 6 de pe randul 16. Daca nu reusesti sa le rezervi pe acestea atunci incearca sa le rezervi pe cele de pe randul 15. Cele mai proaste locuri sunt 9F, 10A si 32 (A/B/C/D/E/F). Primele doua nu au fereastra desi sunt locuri la fereastra, iar restul sunt ultimele sase din avion.

Din Bucuresti spre Viena vei zbura cu Austrian Airlines ce opereaza aceasta cursa cu o aeronava Embraer ERJ-195. Aceasta are 112 locuri, iar cele mai bune sunt pe randul 4 (A/C/D/F). Daca zbori spre Viena pentru un City Break iti recomandam Hotel Ibis Wien Mariahilf 3* din oferta Jeka Turism pentru Austria.

Pentru a afla mai multe despre avionul cu care vei zbura trebuie sa cauti numele companiei si apoi tipul aeronavei pe site-ul https://www.seatguru.com. Aici sute de pasageri impartasesc experientele lor la bordul aeronavelor.

Leave a Reply