Cele mai bune statiuni de schi din Austria

Austria e locul unde fiecare schior, fie ca e incepator ori un impatimit al partiilor cu un grad ridicat de dificultate ori un iubitor al apres-ski-urilor isi gaseste statiunea perfecta. Exista si resort-uri dedicat celor cu copii ori celor care vor sa incheie ziua de schi un o petrecere adevarata. Innsbruck, Tirol, St Anton ori Solden sunt doar cateva dintre aceste destinatii. La jeka.ro ne-am gandit sa iti oferim un ghid al celor mai bune statiuni de schi din Austria. In acest fel vei avea timpul necesar sa alegi cea mai buna statiune si sa profiti si de preturile “early booking”.

Pentru incepatori: Westendorf – Tirol, Austria
Westendorf e locul potrivit pentru cei incepatori avand partii cu grad scazut de dificultate si instalatii de telescaun. O sa gasiti aici peste 20 de partii, dar si o gondola care ajunge pe cele mai inalte varfuri (Krondlhorn – 2.444 m). Partiile de aici sunt rareori aglomerate. Cea mai lunga coborare (7650m) o puteti face pe partia Streiteck care are o diferenta de nivel de 1.089 de metri. In general Westendorf e o statiune linistita, dar asta nu inseamna ca nu o sa gasiti aici apres ski-uri pline de viata.

Cazare: Vital Landhotel Schermer 4* / in centrul statiunii Westendorf si la 200 de metri de partiile de schi Kitzbuheler Alpen si la 50 de metri de partie de schi fond

Pentru cel mai lung sezon de schi: Solden – Tirol, Austria
Cand vine vorba de zile pline pe partie din iarna si pana in primavara Solden e cea mai buna alegere. Cei 144 de kilometri de domeniu schiabil sunt acoperiti cu zapada nu mai putin de sapte luni. Partiile sunt deservite de 33 de instalatii de teleschi si telescaun. Cel mai inalt punct din care porneste o partie se afla la o altitudine de 3.250 de metri, iar coborarea are diferenta de nivel de 1.874 de metri. Si aici nu doar partiile sunt de exceptie ci si cele 30 de restaurante.

Cazare: Soldenkogl 3* / la 800 de metri de centrul statiunii, la 35 de kilometri de Gara Otztal si la 17 kilometri de ghetarul Rettenbachferner. Statia de schi bus se afla in fata pensiunii

Pentru grupuri: St. Anton – Tirol, Austria
Recunoscuta ca locul de nastere al schiului alpin statiunea St. Anton am Arlberg este preferata atat de schiorii experti, cat si de grupuri si asta datorita terenului variant si a celor peste 160 de kilometri de partii. 97 de instalatii pe cablu sunt disponibile in St. Anton, iar una dintre ele ii poarta pe schiori si in zona precum Lech, Zurs si Stuben. Pe strada principala o sa gasiti magazine, baruri, dar si cabane traditionale de lemn. Dupa o zi pe partie grupurile se pot strange in apres ski-urile deja celebre din St. Anton precum Krazy Kangaruh.Statiunea si-a castigat o si mai mare expunere dupa ce in 2001 aici a fost organizar Campionatul National de Ski Alpin.

Cazare: Trofana Royal 5* / la 500 de metri de schi lift, in centrul statiunii

Pentru familii cu copii: Ellmau – Tirol, Austria
Ellmau e statiunea ideala pentru cei cu copii mici, dar care isi doresc si o zi plina pe partie. Aici copii au parte de scoli de schi inca de la cele mai mici varste, dar si de gradinite. In statiune exista chiar si o cresa excelenta aflata chiar in centru. Cei mai mari au acces din centrul statiunii Ellmau la 280 de partii si asta inseamna ca la pranz parintii se pot intalni cu copii. Cei mici care au invatat deja sa schieze au la dispozitie 136 de kilometri de partii cu grad de dificultate scazut.

Cazare: SportHotel Ellmau 4* / la 200 de metri de centrul statiunii, langa zona de schi si schi lift

Pentru cei care nu schiaza: Igls – Tirol, Austria
Un partener schiaza, iar celalalt nu a incercat niciodata sa coboare pe o partie. In multe statiuni de schi ar putea sa fie o problema, dar in Igls aceasta problema dispare deoarece se afla la doar o calatorie scurta cu trenul pana in Innsbruck. Aici sunt atat magazine, cat si obiective de vizitat care sa tina ocupat orice turist.

Cazare: SportHotel Igls 4* / la 5 kilometri de Innsbruck, in centrul statiunii, la 200 de metri de schi lift

Leave a Reply