Cel mai scurt drum din Bucuresti in Grecia

Sa ajungi din Bucuresti in Grecia si in special in Halkidiki (Kassandra ori Sithonia) si Thassos sunt cel putin doua varianta clasice. Fie alegi traseul 1 Bucuresti – Turnu Magurele – Nikopol – Sofia – Blagoevgrad – Kulata – Salonic – Nea Moudania (de aici traseul se desparte spre Kassandra ori spre Sithonia) – Nikiti (bratul Sithonia). Sunt 755 de kilometri, iar Google Maps spune ca pot sa fie parcursi in 10 ore.

Traseul 2 este ceva mai lung si este cel pe care il aleg 50% dintre cei care merg spre Grecia. Ruta Bucuresti – podul Giurgiu-Ruse – Pleven – Botevgrad – Sofia – Kulata – Salonic – Nikiti are 782 de kilometri si poate sa fie parcurs in 10 ore.

Traseul cel mai scurt din Bucuresti in Grecia (Thassos – Halkidiki) trece prin granita Makaza. Un punct de frontiera amenajat in trecatoarea cu acelasi nume din Muntii Rodopi. Drumul este pitoresc cu multe viraje, iar granita in sine este simpla si aproape militara (cateva constructii simple si barierele). Astfel cel mai rapid drum din Bucuresti in Grecia are traseul Bucuresti – podul Giurgiu – Ruse – Veliko – Dimitrovgrad – Kardzali – Makaza – Komotini – Nikiti. Sunt 744 de kilometri si ii vei parcurge in 9h si 38 de minute.

Cel mai scurt drum din Bucuresti in Thassos ? Tot punctul de frontiera Makaza este cel care ofera cel mai scurt traseu. Bucuresti – podul Giurgiu – Ruse – Veliko – Dimitrovgrad – Makaza – Thassos = 580 de kilometri in 9h si 37 de minute.

 

 

 

Leave a Reply