3 locuri din Republica Dominicana pe care trebuie sa le vizitezi

  1. De vizitat in Republica Dominicana
  2. Cazare in Republica Dominicana

Republica Dominicana are locuri pe care orice turist care ii calca plajele cu nisip alb trebuie sa le viziteze inainte sa se intoarca in Romania. Parasiti hotelurile si sezlongurile si indrazniti sa descoperiti cateva dintre destinatiile ascunse ale Republicii Dominicane: Santo Domingo, Barahona si Peninsula Samana.

In oferta Jeka Turism pentru Republica Dominicana o sa gasiti atat hoteluri din Punta Cana (clasica destinatie pentru un sejur pe plaje rupte din paradis), cat si hoteluri din aceste destinatii mai putin cautate de turistii autohtoni.

Santo Domingo

Capitala Republicii Dominicane si cel mai vechi oras din Lumea Noua, dar si cel mai popular din Caraibe e un oras care combina vechiile traditii cu arhitectura urbana moderna. Pentru a va transpune in orasul secolului XV trebuie sa ajungeti pe Calle de Las Damas. E cea veche strada din Lumea Noua.

Barahona

Barahona sau Santa Cruz de Barahona e unul dintre cele mai importante orase ale insulei. Situat in partea de sud-vest e un paradis al turistilor avand peisaje spectaculoase, plaje numai bune pentru surf, paduri de explorat si plantatii de cafea de admirat.

Traditionala in zona asta e mancarea de orez cu fructe de mare proaspete si o puteti incerca la restaurantul La Rocca. Inainte sa plecati trebuie sa incercati si o friptura de capra, iar cea mai buna o sa o gasiti la Brisas de Caribe.

In Barahona sunt patru plaje principale pe care trebuie sa le incercati. Los Patos si Bahoruco sunt potrivite pentru iubitorii de surf fiind plaje acoperite cu pietricele albe. San Rafael e clasica plaja rupta parca din paradis cu nisip alb aflata chiar la poalele unui munte. Localnicii o prefera pentru intrarea lina in apa. Playa El Quemaito se afla la 10 minute de orasul Barahona si e recunoscuta pentru lipsa valurilor, dar si pentru combinatia de nisip si pietricele care o acopera.

Samana Peninsula

Photo Credit: SimsShots Photography

Cu peisaje montane ce iti taie respiratia si plaje de cinci stele aceasta “limba” de pamant din coltul nordic al Dominicii Republicane este considerata, atat de localnici, cat si de turisti una dintre cele mai frumoase parti ale insulei.

Aici o sa gasiti si cea mai frumoasa plaja din Caraibe, Rincon. Cei 2,4 kilometri de nisip alb sunt marginiti de plantatii de palmieri. Inainte sa parasiti Samana trebuie sa ajungeti in Las Flechas. E locul in care Columbus a debarcat in urma cu 500 de ani cand a ajuns pentru prima data in Samana.

Unde ne cazam in Republica Dominicana ?

Oferta Jeka Turism pentru Republica Dominicana nu include doar hoteluri din clasicele destinatii. O sa gasiti zeci de hoteluri si daca alegeti sa vizitati Santo Domingo, de exemplu.  Va recomandam hotelul Nicolas de Ovando 5*. Un loc aflat chiar in centrul orasului si care pastreaza farmecul locului. Costul ? de la 1245 euro/persoana/sejur  + mic dejun + zbor inclus din Germania, Spania sau Belgia.

Daca va tenteaza ceva mai exotic atunci trebuie sa cautati in oferta Jeka Turism pentru Samana hotelul Gran Bahia Principe Cayo Levantado 5*. Costul ? de la 1131 euro/persoana/sejur  + mic dejun + zbor inclus din Germania, Spania sau Belgia.

Photo Credit: Chodaboy via Compfight cc

One Response to 3 locuri din Republica Dominicana pe care trebuie sa le vizitezi

  1. Lucia Chis

    Eu si sotul meu vrem sa mergem in Republica Dominicana in august pentru ca atunci e aniversarea noastra. Care zona ar fi cea mai potrivita pentru un cuplu tanar ? Poate puteti sa imi indicati si un hotel. Multumesc !

Leave a Reply