Cand sa pleci intr-o vacanta exotica ?

O vacanta exotica este intotdeauna o idee buna, dar inainte de a alege o destinatie trebuie sa verifici cateva aspecte legate de locul in care vrei sa pleci. Care este cea mai buna perioada ? Care este pretul cel mai bun ? Ce curse aeriene leaga orasul de plecare de locul ales pentru vacanta ? Trebuie sa tii cont si de ce vrei sa faci in respectiva vacanta :)

Verifica intotdeauna in ce luni se inregistreaza cele mai multe zile cu temperaturi scazute si precipitatii. De exemplu, in Republica Dominicana sezonul ploios este cuprins intre lunile Mai si Noiembrie. Mai mult in luna Iunie incepe sezonul uraganelor, iar cele mai afectate luni sunt August si Septembrie. Trebuie sa tii cont si de locul ales pentru vacanta deoarece in zona de vest precipitatiile sunt de 5 ori mai scazute cantitativ decat in nord-est. Cei care vor sa evite aglomeratia din plin sezon pot sa aleaga o vacanta in luna Mai in Santo Domingo, de exemplu.

Verifica intotdeauna preturile. In sezonul cu precipitatii mai insemnate preturile per sejur scad cu cateva sute de euro. De exemplu, in Republica Dominicana in sezonul “uscat” pentru un sejur la Hotel Viva Wyndham Dominicus Palace 4* din Santo Domingo costul de persoana incepe de la 1.161 de euro. Daca alegi o perioada cuprinsa intre 01/05/2016 si 30/11/2016 tariful scade pana la 976 de euro/persoana/sejur.

La fel se intampla si in cazul unui sejur in Mauritius. Intre 10 ianuarie si 30 aprilie un sejur la Hotel Beachcomber Le Mauricia 4* din Grand Baie incepe de la 1.322 de euro/persoana, iar in perioada 1 aprilie – 30 noiembrie acesta scade pana la 1.160 de euro/persoana/sejur.

Tine cont de ce vrei sa faci in vacanta. Vrei sa vizitezi orasul din Maroc aflat la poalele Muntilor Atlas ? Atunci trebuie sa iti cumperi un bilet de avion spre Marrakech pentru Aprilie, Mai ori Octombrie. In Iunie, Iulie, August si Septembrie temperaturile ajung la 39 de grade si o sa fie foarte greu sa te plimbi prin Medina (zona veche a orasului) in zile atat de toride. Vei putea sa descoperi mai bine piata Jamma El Fna ori Palatul Bahia primavara atunci cand temperaturile se mentin sub 30 de grade.

+EXTRA. Tine cont de faptul ca exista hoteluri in cele mai multe desnatii exotice fara internet ori acces la TV. Inainte sa alegi vacanta potrivita pentru tine trebuie sa cauti si un hotel care sa fie pe stilul tau. In Costa Rica, Tanzania, Santa Lucia ori Zanzibar poti sa gasesti resort-uri fara WI-FI si cablu TV. In Serengeti Safari Camp din Tanzania vei avea parte de o experienta unica deoarece cazarea se face la cort in mijlocul naturii si chiar daca exista apa calda si un restaurant amenajat nu vei putea sa stai la curent cu stirile.

Leave a Reply