5 sfaturi pentru o vacanta exotica in Cuba

Cuba este una dintre cele mai cautate destinatinatii turistice pentru 2016. Fie ca e vorba de un circuit al capitalei Havana ori un sejur pe plajele din Varadero. Cu Jeka Turism puteti alege o vacanta in ambele destinatii. Astfel din oferta pentru Havana 2016 puteti sa alegeti un sejur incepand cu 929 eur/persoana, iar din ofertele pentru Varadero va recomandam o vacanta la Hotel Ocean Varadero El Patriarca 5*.

Inainte sa alegeti v-am pregatit un scurt ghid despre ce inseamna o vacanta in Cuba. Sunt cateva recomandari pentru a avea o vacanta reusita.

1. Nu va bazati pe utilizarea cardului bancar

POS-urile nu sunt un lucru la fel de comun in Cuba precum in Romania ori alta tara din Europa. Este recomandat sa utilizati bani cash si in special euro.

2. Meniurile restaurantelor nu sunt fixe

Nu intotdeauna meniurile din restaurante sunt fixe. O sa gasiti unele excelente insa preparatele difera in functie de disponibilitatea ingredientelor.

3. Fotografiile cu localnicii se platesc

In cazul in care sunteti inconjurat de femei in haine traditionale in timp ce va plimbati pe strazile din Havana sa stiti ca pozele cu acestea se platesc. Nu exista o taxa fixa insa acestea asteapta un bacsis

4. Cuba nu este o destinatie in care sa planuiti o vacanta “last minute”

In Cuba exista sute de hoteluri si resort-uri insa acestea nu fac intotdeauna fata numarului tot mai mare de turisti din sezonul de varf. Din aceasta cauza e bine sa faceti o rezervare cu cateva luni inainte sa plecati.

5. WI-FI slab ori inexistent

In Cuba nu exista retele WI-FI “libere”. Ba chiar sunt aproape inexistente si acelasi lucru se poate spune si despre cartelele cu date incluse asa ca puteti calatorii fara prea multe device-uri.

Inainte de a pleca in Cuba trebuie sa stiti si ca ziua nationala se sarbatoreste pe 1 ianuarie si cea mai mare parte a populatiei locuieste in Havana (peste 2 milioane). In Cuba exista doua monede nationale – CUP (Cuban Peso) folosit de localnici si CUC (Cuban Contertible Peso) folosit de turisti.

One Response to 5 sfaturi pentru o vacanta exotica in Cuba

  1. alexandru

    In 2016 mi-ar placea sa vad Disneyland din Paris . Alaturi de mine as vrea sa fie baietelul meu Vladut de 2 ani”

Leave a Reply